Logo Kurier Iławski

Pierwsza strona
INFORMACJE
Opinie
Kurier Zdrowia i Urody
Papierosy
CENNIK MODUŁOWY
Ogłoszenia drobne
Ogłoszenia modułowe
Stopka
Wyszukiwarka
FORUM

INFORMACJE
Znowu podwyżka za wywóz śmieci
Nowa sekretarz miasta Iławy
Hulajnogi blokują miasto
Kto wreszcie zlikwiduje szlabany?
Kolejna porodówka zlikwidowana
Szef zapłaci za zmarłego pracownika
Koniec ery Adama Żylińskiego
Zabił ją narkotyk
Odeszła legenda sportu
Nie żyje Aleksandra Zecha
Iga Świątek i Agnieszka Radwańska polubiły Iławę
Droższe bilety autobusów miejskich
Czy ktoś kradnie nawet woreczki na psie kupy?
Paszport wyrobisz w Iławie!
Czy przewodniczący Brzozowski straci mandat?
Znany muzyk jazzowy oskarżony o pedofilię
Remont mieszkania ITBS. Chciałam tylko normalności.
Znaleziono zwłoki kobiety
Dziecko zmarło w Dzień Dziecka
Pierwsza sesja i już podwyżka zarobków burmistrza
Więcej...

Forum

34212. 
Przez oszalałe lewactwo sztucznie wywołany tzw. kryzys uchodźców, [...] oprócz skonfliktowania ludzi w całej Europie [...] [...] na zwolenników i przeciwników [...], oprócz wprowadzenia destabilizacji poprzez zagrożenie terroryzmem ze strony państwa islamskiego, oprócz groźby masowych pandemii - wprowadza też parę nowych "pro-demokratycznych" rozwiązań odwetowych:
INWIGILACJA TOTALNA OBYWATELI
 anty-bolszewik
 Iława, Środa 18-11-2015

Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288

34211. 
Odnośnie wpisu numer: 34168

"Władzę w iławskim PiS przejęli komuniści".
Taki komentarz zamiast strzelać tylko świadczy o celności spostrzeżeń jednego ze znanych uczestników życia społeczno-politycznego w Iławie:

1/. Jeśli postawą komunisty byłoby poświęcenie się dla prawdy – to jestem komunistą.
2/. Jeśli postawą komunisty byłoby zabieganie o integrację środowiska, które chce być aktywne przy działaniach społecznych, czy patriotycznych – to jestem komunistą.
3/. Jeśli postawą komunisty byłoby poświęcanie czasu wolnego (zamiast dla najbliższych) i niejednokrotnie przeznaczanie własnych pieniędzy dla tzw. wyższych celów – to ja i wielu działających razem ze mną jesteśmy komunistami.

Spotkanie w gronie znajomych i przyjaciół w dniu 11 listopada skończyłem odśpiewaniem mało znanej zwrotki naszego hymnu narodowego:

Niemiec, Moskal nie osiędzie
gdy jąwszy pałasza
hasłem wszystkich zgoda będzie
i Ojczyzna nasza.

Dziękujmy sobie nawzajem w Iławie i całej Polsce za pięknie spędzony czas świętowania rocznicy odzyskania niepodległości kochanej Ojczyzny.

Zapraszam do lektury mojego felietonu w bieżącym wydaniu [str. 37].