Forum |
|
|
33429. | Apel do mieszkańców Iławy:
czas się obudzić i wyjść z marazmu!
ICK wyszło naprzeciw oczekiwaniom młodszych i starszych mieszkańców Iławy, i co tydzień funduje nam atrakcje w amfiteatrze miejskim - jednak frekwencja nie zachwyca.
Nie tak dawno Park Jam, teatr uliczny, teraz folklor i to jaki! Zachwycił mnie występ przedstawicieli Meksyku. Ja miałam wrażenie, że dotykam słońca i wielobarwnych motyli.
W porównaniu do cicho przebrzmiałych dawnych wakacji, teraz nasze miasto żyje! Szkoda, że tak niewielu docenia. Mam nadzieję, że i w narzekaniu będą zachowywać wstrzemięźliwość, bo naprawdę amfiteatr tętni życiem. Zachęcam do skorzystania, bo naprawdę warto. |
|
| iławianka 53 |
| Iława, Wtorek 28-07-2015 |
|
33428. | Apel do mieszkańców Iławy!
W sobotę 1 sierpnia będziemy obchodzić kolejną już 71 rocznicę wybuchu Powstania Warszawskiego.
Apelujemy do wszystkich iławian, gdziekolwiek będziecie, o wywieszenie w tym dniu flagi narodowej, a o godzinie 17:00, czyli o Godzinie „W” zatrzymanie się i upamiętnienie tych, którzy 1 sierpnia 1944 roku, przez 63 dni walczyli o wolną Polskę!
Pomyślmy chwilę o tych bohaterach, pomódlmy się za nich, podziękujmy im za tą walkę, za ich chęci a przede wszystkim podziękujmy im za to, że poświęcili się za nas, abyśmy my Polacy którzy teraz żyją, mogli żyć w wolnym kraju, mówić w ojczystym języku!
Chwała Bohaterom! |
| |
Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288
|