Logo Kurier Iławski

Pierwsza strona
INFORMACJE
Opinie
Kurier Zdrowia i Urody
Papierosy
CENNIK MODUŁOWY
Ogłoszenia drobne
Ogłoszenia modułowe
Stopka
Wyszukiwarka
FORUM

INFORMACJE
Znowu podwyżka za wywóz śmieci
Nowa sekretarz miasta Iławy
Hulajnogi blokują miasto
Kto wreszcie zlikwiduje szlabany?
Kolejna porodówka zlikwidowana
Szef zapłaci za zmarłego pracownika
Koniec ery Adama Żylińskiego
Zabił ją narkotyk
Odeszła legenda sportu
Nie żyje Aleksandra Zecha
Iga Świątek i Agnieszka Radwańska polubiły Iławę
Droższe bilety autobusów miejskich
Czy ktoś kradnie nawet woreczki na psie kupy?
Paszport wyrobisz w Iławie!
Czy przewodniczący Brzozowski straci mandat?
Znany muzyk jazzowy oskarżony o pedofilię
Remont mieszkania ITBS. Chciałam tylko normalności.
Znaleziono zwłoki kobiety
Dziecko zmarło w Dzień Dziecka
Pierwsza sesja i już podwyżka zarobków burmistrza
Więcej...

Forum

32910. 
Odnośnie wpisu numer: 32907

Szanowny Panie, jeżeli chce Pan żyć tak jak w Grecji na skraju bankructwa to współczuję. Ja chcę by moje dzieci nie musiały klepać biedy. Niestety fakty mówią tak, że wejście Polski do UE zahamowało:

"Według danych Głównego Urzędu Statystycznego w latach 1995–2004 średnie wynagrodzenie w Polsce po uwzględnieniu inflacji (czyli realnie) wzrosło aż o 56 proc., podczas gdy w latach 2004–2013 zaledwie o 18 proc. Kiedy byliśmy poza Unią, polska gospodarka rozwijała się szybciej. W ciągu dziewięciu lat przed wstąpieniem do UE PKB Polski wzrósł o 46,2 proc., podczas gdy w ciągu dziewięciu lat członkostwa zwiększył się o 38,8 proc. Poza Unią także szybciej wzrastały eksport i import. W latach 1995–2004 wartość handlu zagranicznego po uwzględnieniu inflacji wzrosła o 130 proc. (eksportu o 112 proc.), a w latach 2004–2012 zaledwie o 58 proc. (eksportu o 63 proc.). Fałszywe jest więc twierdzenie euroentuzjastów, że dzięki akcesji do UE możemy więcej eksportować, skoro eksport wzrastał niemal dwa razy szybciej, gdy byliśmy poza Unią."

Od Unii Europejskiej trzeba się w końcu uwolnić, mydlą nam oczy dotacjami a kradną pieniądze w podatkach!
 Łukasz Tulwiński, Ruch Narodowy
 Iława, Piątek 01-05-2015

32909. 
Odnośnie wpisu numer: 32906

Ten PORT IŁAWA to taka sama atrapa jak termy w Kętrzynie, z których śmieje się cała Europa, bo to chyba jedyne takie będzie miejsce na ziemi i pod słońcem, gdzie wodę z odwiertów geotermalnych trzeba będzie... podgrzewać.
Unia udaje, że daje, więc się lekko wydaje, a my zostaniemy z długami i drogimi atrapami do utrzymania. To wszystko za państwowe pieniądze czyli "niczyje". Przy dzisiejszej władzy PO, to Gierek był jak Kazimierz Wielki, który zostawił Polskę murowaną. My wielką szansę przejadamy na kiełbasę wyborczą.
Jaką funkcję będzie pełnił ten port towarowy za 15 milionów złotych na tej kałuży, jaką jest Jeziorak? Nie wiem.
 czytelnik
 Iława, Czwartek 30-04-2015

Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288

32908. 
Komorowskiemu podczas wiecu wyborczego znowu puściły nerwy.
Szydził z krytyki.
Krzyczał, wygrażał pięścią, przez zęby cedził o... zgodzie.
Tak się zachowuje urzędujący prezydent...?