Forum |
|
|
32910. | Odnośnie wpisu numer: 32907 Szanowny Panie, jeżeli chce Pan żyć tak jak w Grecji na skraju bankructwa to współczuję. Ja chcę by moje dzieci nie musiały klepać biedy. Niestety fakty mówią tak, że wejście Polski do UE zahamowało:
"Według danych Głównego Urzędu Statystycznego w latach 1995–2004 średnie wynagrodzenie w Polsce po uwzględnieniu inflacji (czyli realnie) wzrosło aż o 56 proc., podczas gdy w latach 2004–2013 zaledwie o 18 proc. Kiedy byliśmy poza Unią, polska gospodarka rozwijała się szybciej. W ciągu dziewięciu lat przed wstąpieniem do UE PKB Polski wzrósł o 46,2 proc., podczas gdy w ciągu dziewięciu lat członkostwa zwiększył się o 38,8 proc. Poza Unią także szybciej wzrastały eksport i import. W latach 1995–2004 wartość handlu zagranicznego po uwzględnieniu inflacji wzrosła o 130 proc. (eksportu o 112 proc.), a w latach 2004–2012 zaledwie o 58 proc. (eksportu o 63 proc.). Fałszywe jest więc twierdzenie euroentuzjastów, że dzięki akcesji do UE możemy więcej eksportować, skoro eksport wzrastał niemal dwa razy szybciej, gdy byliśmy poza Unią."
Od Unii Europejskiej trzeba się w końcu uwolnić, mydlą nam oczy dotacjami a kradną pieniądze w podatkach! |
| |
| |
|
| Łukasz Tulwiński, Ruch Narodowy |
| Iława, Piątek 01-05-2015 |
|
32909. | Odnośnie wpisu numer: 32906 Ten PORT IŁAWA to taka sama atrapa jak termy w Kętrzynie, z których śmieje się cała Europa, bo to chyba jedyne takie będzie miejsce na ziemi i pod słońcem, gdzie wodę z odwiertów geotermalnych trzeba będzie... podgrzewać.
Unia udaje, że daje, więc się lekko wydaje, a my zostaniemy z długami i drogimi atrapami do utrzymania. To wszystko za państwowe pieniądze czyli "niczyje". Przy dzisiejszej władzy PO, to Gierek był jak Kazimierz Wielki, który zostawił Polskę murowaną. My wielką szansę przejadamy na kiełbasę wyborczą.
Jaką funkcję będzie pełnił ten port towarowy za 15 milionów złotych na tej kałuży, jaką jest Jeziorak? Nie wiem. |
|
| czytelnik |
| Iława, Czwartek 30-04-2015 |
|
32908. | Komorowskiemu podczas wiecu wyborczego znowu puściły nerwy.
Szydził z krytyki.
Krzyczał, wygrażał pięścią, przez zęby cedził o... zgodzie.
Tak się zachowuje urzędujący prezydent...? |
| |
Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288
|