Logo Kurier Iławski

Pierwsza strona
INFORMACJE
Opinie
Kurier Zdrowia i Urody
Papierosy
CENNIK MODUŁOWY
Ogłoszenia drobne
Stopka
FORUM

INFORMACJE
Wybuch paczki na komendzie policji. Zobacz nagranie.
Iława znowu traciła wodę!
Zmarł ROMAN BRZOZOWSKI
Radna Jackowska kontra burmistrz Kopaczewski
Istny wariat pędził na czołówkę!
Wielki remont, wielki korek, jeszcze większe nerwy
BETONOWA MAFIA rozbita!
Na wirażu mocno walnęli w drzewo! Co tam się stało?
Tragedia na torach koło Susza
Zmarł Marian Żuchowski
Bernadeta Hordejuk odwołana
Wreszcie wiadukt na wylocie drogi Iława-Grudziądz!
Zwariowana historia miłosnego trójkąta
Psychiatryk zamiast więzienia
Odszedł słynny kibic Paweł Jakielski
Kto uśmiercił księdza? Ohydna plotka wstrząsnęła miastem
Likwidacja przejść dla pieszych sposobem na korki drogowe?
Atak hakerów na biuro spółdzielni
Z kopa w twarz. Śmiertelne pobicie
Szofer uratował niemowlaka
Więcej...

Forum

33771. 
Odnośnie wpisu numer: 33761

Panie Marszałek, smuci mnie, że pragnie Pan powrotu do czasów kiedy nie można było mieć swojej drogi.
Iskra, która Pana zapłodniła widać do dziś Pana oślepia. Nie widzi Pan, że ustępstwa z 1956 były fikcją. Pana idol Gomułka był na tyle sprytny, że wykorzystał obraz patrioty męczennika do przechwycenia władzy, chociaż od początku zdawał sobie sprawę, że Polacy widzą w nim kogoś kim nigdy nie był, co więcej widzą w nim kogoś, do kogo on sam odnosiłby się wręcz wrogo. Ustępstwa były chwilowe, i dały mu czas, aby zrobić czystki w PZPR. Od 1960 rozpoczęto wojnę z Kościołem i kardynałem Wyszyńskim. Powrócił do terroru i cenzury, słynne zdjęcie teatru "Dziady", mord z 1970 oraz interwencja w Czechosłowacji.
W głębi serca tęskni Pan za młodością. Pewnie w roku 1956 miał Pan 20 lat i dlatego tak miło wspomina Pan te czasy. Wielu osobom podobało się tamte życie. Tępienie niezależnej myśli, inteligencji, nagonka na Żydów, walka z Kościołem.
Napisał Pan "należę do pomazańców PPR Władysława Gomułki". Widać tak samo, jak idolowi komunizm zastąpił Panu wyznanie rzymsko-katolickie.
 Aleksander Krygier, lat 42
 Iława, Sobota 26-09-2015

33773. 
Odnośnie wpisu numer: 33771

Żadne społeczeństwo zdrowe nie będzie bez zdobycia się na opór czynny, by znosić gospodarkę bandytów podtrzymywanych przez władzę. I na odwrót, władz podtrzymywanych przez bandytów.
Jeśli takim społeczeństwem jesteśmy, podobnych gospodarzy powinniśmy się pozbyć.
Panowie! Ja widzę rzeczywistość taką, jaka ona jest. Wśród was kogoś takiego, kto na czele rewolty stanie, nie ma. Jeśli taki ktoś nie znajdzie się, to Polski za 10 lat może nie być.
 Marszałek
 Iława, Sobota 26-09-2015

33761. 
Panowie Krygier i Gonzales!
Wy jesteście pomazańcami Porozumienia Centrum Kaczyńskiego czy jednak Lewicy Demokratycznej Millera?
Ja zaś, dla ciekawości Waszej, podaję, że należę do pomazańców PPR Władysława Gomułki z dziadka mojego.
Nie może być tak, jako powiadacie, że Wy macie swoją drogę rozwoju politycznego i społecznego. A wiecie dlaczego nie macie swojej drogi? [...]
Bo trzeba się urodzić po zapłodnieniu iskrą rewolucyjną.
 Marszałek
 Iławski, Piątek 25-09-2015

33762. 
Odnośnie wpisu numer: 33757

95% POlaków nie chcę islamistów w Polsce którzy nie chcą pracować i zaczną nam wprowadzać prawo szariatu. Nie dawno jeden ''uchodźca" w Danii powiedział: kazali mi pracować i musiałem uciekać do Szwecji! Nie dość, że to pasożyt to jeszcze chcą wprowadzić na ziemi niewiernych np. w POlsce prawo szariatu! Nie wspomnę już, że liczba morderstw w Szwecji dzięki polityce multikulti, którą promuje PO gwałtownie wzrosła aż 70 razy! Polska dla Polaków jako gospodarzy! Platfusy zatrudniły hejterów internetowych, by krytykowali opozycję, te trole internetowe same siebie lakują, bo inaczej nikt nie zwrócił by uwagi na ich żałosne komentarze, ale nic nie jest już w stanie zatrzymać upadku POpapranców! Polacy mimo wszystko swój rozum mają i nikt już praktycznie nie glosuje na PO. Ostatnio wyciekły sondaże CBOS-u i PO ma tylko 6% poparcia wśród społeczeństwa i wiadomo kto to jest te 6%. Stąd te ich beznadziejne obietnice i zatrudnianie hejterów internetowych, bo jakoś muszą się ratować. Ci POpaprańcy niszczą od lat nasz kraj i zadłużyli nas na 220 % PKB Polski!!! Za rządów PiS-u zadłużenie wynosiło tylko 40% PKB i to jest wasza zielona wyspa wyborcy PO !!!.
 Stanisław
 Susz, Piątek 25-09-2015

33763. 
Państwowa Komisja Wyborcza (PKW) wylosowała kolejność list wyborczych w jesiennych wyborach parlamentarnych 25 października:

1. Prawo i Sprawiedliwość
2. PO
3. Partia RAZEM
4. KORWIN
5. PSL
6. Zjednoczona LEWICA
7. Kukiz15
8. NOWOCZESNA Ryszarda Petru
 skaner
 Iława, Piątek 25-09-2015

33764. 
Odnośnie wpisu numer: 33763

"Kupon" do głosowania będzie znowu w formie książeczki.
Liczyli niektórzy, że może uda się na jedynkę wskoczyć, jednak Bóg tak chciał, by tym razem na okładce był PiS.
No i zobaczymy teraz, ile tym razem będzie głosów "nieważnych".
 wyborowy
 Iława, Piątek 25-09-2015

Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288

33766. 
Odnośnie wpisu numer: 33750

Gdy się tym wypowiedziom kopaczki kartoflanej przysłuchuję, przychodzi mi na myśl klasyka polskiego kabaretu: dialog Laskowik - Smoleń (Pelagia). Końcówka dialogu o liczbie produkowanych bombek.