Logo Kurier Iławski

Pierwsza strona
INFORMACJE
Opinie
Kurier Zdrowia i Urody
Papierosy
CENNIK MODUŁOWY
Ogłoszenia drobne
Ogłoszenia modułowe
Stopka
Wyszukiwarka
FORUM

INFORMACJE
Znowu podwyżka za wywóz śmieci
Nowa sekretarz miasta Iławy
Hulajnogi blokują miasto
Kto wreszcie zlikwiduje szlabany?
Kolejna porodówka zlikwidowana
Szef zapłaci za zmarłego pracownika
Koniec ery Adama Żylińskiego
Zabił ją narkotyk
Odeszła legenda sportu
Nie żyje Aleksandra Zecha
Iga Świątek i Agnieszka Radwańska polubiły Iławę
Droższe bilety autobusów miejskich
Czy ktoś kradnie nawet woreczki na psie kupy?
Paszport wyrobisz w Iławie!
Czy przewodniczący Brzozowski straci mandat?
Znany muzyk jazzowy oskarżony o pedofilię
Remont mieszkania ITBS. Chciałam tylko normalności.
Znaleziono zwłoki kobiety
Dziecko zmarło w Dzień Dziecka
Pierwsza sesja i już podwyżka zarobków burmistrza
Więcej...

Forum

34621. 
Odnośnie wpisu numer: 34611

...gdyby te pieniędze Burmistrz Pietrzykowski przeznaczył na sylwestra pod chmurką do chyba żadna elita by się nie obraziła. A jego notowania podskoczyłyby, prowincja cała i wilk syty.
A tak to [...] tylko dojarze Susza skorzystali, nic nie dołożyć tylko brać.
[...]
Lud będzie czekał na igrzyska głodowe w czerwcu. A kaska znika, każde spotkanie przed igrzyska musi być oprawione cateringiem.
 sportowy
 Susz, Środa 27-01-2016

34620. 
WSZYSTKO WYMYŚLIŁAM

Zaskakujący finał głośnego napadu na sklep w Siemianach. Okazało się, że ekspedientka wszystko ukartowała, bo przegrała utarg na maszynach.
Teraz publicznie przeprasza i żałuje.
Szczegóły czytaj w najnowszym wydaniu KURIERA papierowego od środy.
 KURIERZY
 Iława, Środa 27-01-2016

34618. 
Odnośnie wpisu numer: 34610

Myślisz, że tylko raz w roku "elita" przepije i przeje pieniądze podatników? Gdyby tak zajrzeć do budżetu każdej instytucji i podliczyć ile tysięcy złotych w skali roku idzie na tak zwany katering... to rzeczywiście można by zrobić z tych pieniędzy namacalną inwestycję.
 Zbigniew
 Susz - miasto staruszków, Wtorek 26-01-2016

34617. 
Odnośnie wpisu numer: 34607

Życie samo przynosi rozwiązania.
Nowy przewodniczący Grzegorz Schetyna wezwał dziś PO do tworzenia w każdym powiecie Klubów Obywatelskich, które mają być zaczynem rewolucji i przyspieszonych wyborów.
Kto w Iławie miałby za to odpowiadać? Czyżby Pani Bernadeta Hordejuk?
A może jednak Maciej Rygielski?
Czy zatem jakikolwiek pracownik starostwa wystąpi przeciwko staroście, który deklaruje, że jest „prawdziwym PiS”?
Czy ten „prawdziwy PiS” rękoma Marka Polańskiego pozwoli na działalność rewolucyjną członków PO przeciwko PiS...?
 Bartosz Gonzalez
 Iława, Wtorek 26-01-2016

34616. 
Olecko wywalczyło swoje racje!
Mieszkańcy sprzeciwili się planowanemu u nich powstaniu ośrodka dla imigrantów arabskich. Zdecydowany i głośny sprzeciw społeczności przyniósł oczekiwany efekt.
To już pewne. Urząd do Spraw Cudzoziemców unieważnił postępowanie przetargowe dotyczące powstania ośrodka w tamtej lokalizacji.
 skaner
 Iława, Wtorek 26-01-2016

34615. 
LUBIŁ BRAĆ, ALE PŁACIĆ – NIE BARDZO

Kupował towary od różnych firm po całym kraju, dzierżawił halę do składowania w Iławie, korzystał z usług transportowych i księgowości, ale nie płacił za faktury.
Andrzej P. to znany w Iławie menedżer z branży meblarskiej. Wyłudził w ten sposób co najmniej 2 mln złotych.
Szczegóły przeczytasz na str. 5 w papierowym tygodniku Kurier Iławski.
 KURIERZY
 Iława, Wtorek 26-01-2016

34612. 
Odnośnie wpisu numer: 34597

Panie Dąbrowski, przeholował Pan.
To ja na Pana głos swój oddałam a Pan teraz obraża moją koleżankę, pisząc o niej "roznegliżowana panienka"?
[...] wystąpiła w spocie reklamowym Iławy, osiągnęła w życiu więcej od Pana. Jest Bursztynową Miss Polski 2014, jest też [...], a Pan ją tak śmie nazywać? I jeszcze dwie inne dziewczyny, których akurat nie znam, ale wiem, że są modelkami z Iławy.
Rozczarował mnie Pan. Oczekuję, że przeprosi je Pan publicznie za swe szowinistyczne wpisy. [...]
 zawiedziona
 Iława, Wtorek 26-01-2016

34611. 
Odnośnie wpisu numer: 34610

Pojedli, popili, szaraczków nie zaprosili...
 elita
 Susz - Miasto i Gmina, Poniedziałek 25-01-2016

34610. 
Co roku wystawny bal noworoczny z wyżerką - ale za czyje pieniądze?
Za nieswoje a nasze podatników ciężkie pieniądze!
Utrwalona to tradycja burżuazyjna, ale już tylko w naszym Suszu.
Proponuję te pieniądze przeznaczyć na...
No właśnie, jest tyle jest potrzeb, więc niech ktoś ruszy głową.
 Pola
 Susz - Leśna, Poniedziałek 25-01-2016

Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288

34609. 
Odnośnie wpisu numer: 34607

Panie Bartku szanowny!
Polska znajduje się od 25 lat już w takim rozkładzie gospodarczym oraz moralnym społecznie, że jej lud z młodzieżą myślą dziś, iż dla odzyskania suwerenności, co jest tożsame z wolnością, wystarczy niemanifestowanie lub przejęcie władzy.
Tymczasem władanie krajem dla jego dobra - wbrew sąsiadom, którzy chcieliby narzucić swą wolę - oznacza bój krwawy przy pomocy narzędzi ukrytych podobnych do bomby atomowej.
Polska znalazła się w śmiertelnym potrzasku, gdyż taka opozycja nie jest opozycją, a tylko polskojęzyczną wywrotową i wrogą Polsce "V Kolumną", szukającą "pomocy" u obcych, aby obalić nowe rządy i odzyskać swoje dotychczasowe pozycje z przywilejami - z cenę sprzedania wszystkiego.
Nawet ojca, matki, brata i siostry.
Gdyby Marszałek Piłsudski żył do dziś, rozbudowałby Berezę Kartuską i nawet nie mrugnął okiem przed wysłaniem zaprzańców w dyby. Amen.