|
Forum |
|
|
17036. | Odnośnie wpisu numer: 17034 Co ma z tym całym piłkarskim interesem, PZPN-em, wspólnego iławski ratusz? Trzeba zdusić sponsorów, ale PZPN-u. Nie kupować tyskiego piwa, nie brać internetu z TP SA.
Nie wiem dlaczego w piłce ręcznej albo siatkówce można mieć sukcesy, przecież te dyscypliny sportowe są powszechne na całym świecie i konkurencja jest duża. W siatkówce i piłce ręcznej - polskiej - nie ma chyba takich przekrętów jak w piłce nożnej. Siatkówka wymaga może wyższej inteligencji z którą problem mają widać "działacze" piłkarscy. |
|
| miód |
| Sobota 24-10-2009 |
|
17035. | Odnośnie wpisu numer: 17025 Po spektakularnej akcji kibiców "Pusty Stadion" przyszedł czas na inną formę protestu wobec działań PZPN [Polskiego Związku Piłki Nożnej]. Pod piłkarską centralą i pod wojewódzkimi siedzibami związku kibice zapalają... cmentarne znicze. W niektórych miastach odbywa się nawet czuwanie.
Akcja ma potrwać przez całą sobotę. Kibice protestują przeciwko działalności obecnych władz PZPN. Sponsorzy ramię w ramię z kibicami.
Za inicjatywą "Znicz – zapal światełko dla PZPN" stoją autorzy strony internetowej koniecpzpn.pl, która wkrótce ma nabrać osobowości prawnej jako Stowarzyszenie Obrońców i Sympatyków dla Polskiej Piłki.
To ci sami, którzy zainicjowali akcję "Pusty Stadion", w wyniku której podczas ostatniego meczu reprezentacji ze Słowacją 14 października na trybunach chorzowskiego giganta zasiadło zaledwie 4 tysiące widzów.
Wtedy do protestu przyłączyły się również firmy i to te, które dotąd były sponsorami reprezentacji. "Tyskie", "Śnieżka", "Bank Zachodni WBK" oraz "Towarzystwo Ubezpieczeniowe Compensa" zrezygnowały z umieszczania swojego logo na meczach reprezentacji. (PAP) |
|
| skaner |
| http://www.koniecpzpn.pl |
| Sobota 24-10-2009 |
|
17034. | Odnośnie wpisu numer: 17030 To, co wy kibice urządzacie jest zabawą w ciuciu bajke. Ludzie z PZPN w
pysk sie wam śmieją. Byłem wczoraj na wódce z takim jednym, to wiecie
co mi pokazał...?
Tylko siłą można ich wydmuchać, albo rozwiązać organizację prawnie. A można, potrzeba tylko sprytu. Szkoda, że CBA jest rozwalone, a sprawa byłby prosta do rozwiązania.
Pod ratuszem w Iławie to możecie temu PZPN wiecie co zrobić? Skoczyć. |
|
| Ormowiec |
| Sobota 24-10-2009 |
|
17033. | |
|
| lo |
| Sobota 24-10-2009 |
|
17032. | Odnośnie wpisu numer: 17031 Iława, prawda, jej atrakcja jest żadna pod względem wypoczynku.
Poleżeć na plaży. Pojeździć w terenie? Pospacerować w lasach?
Jak wszędzie w Polsce.
By turysta przyjechał do nas, musimy mu zaoferować coś więcej, np. doskonałe, bezpieczne ścieżki rowerowe (brak); łowiska dostatnie w
ryby, oczywiście za odpłatnością (brak); trasy objazdowe turystycznymi zabytkami (brak).
Bo leżenie na plażach, popływanie w brudnym jeziorze, to niewiele. |
|
| Ekolog |
| Sobota 24-10-2009 |
|
17031. | Odnośnie wpisu numer: 17014 Ale ja też jestem sercem za właścicielką Starego Tartaku - sam hotel jest piękny i cieszę się, że w końcu powstał a sposób w jaki uprzątnięto teren wokół, zapiera dech w piersi, bo myślałem, że tego syfu już nic i nikt nie ruszy. Naprawdę brawo.
Tylko rzecz tyczy się innego tematu: czy tego nie widać? Chodzi o to, że
nie sądzę, by było w Iławie zapotrzebowanie na kolejne hotele, bo raczej
brakuje małych, tańszych miejsc do nocowania w sezonie - niż droższych
hoteli.
Gość bogatszy szuka ciekawszych wrażeń niż widok wody, niestety
niezbyt czystej, i lasu, których na Mazurach nie brakuje. Poszukuje
innego magnesu, typu Złota Tarka etc. A tego niewiele. I tego szkoda,
że Iława aż taka dla przyjezdnych atrakcyjna nie jest. Niestety. |
|
| Eskulapski |
| Piątek 23-10-2009 |
|
17030. | Odnośnie wpisu numer: 17025 Symbolicznymi akcjami nic nie zalatwicie. Trzeba czynu. Trzeba pospolitego ruszenia...
Swietna analize sponsoringu w Europie i Polsce - w pilce noznej - dal dziennik "Rzeczpospolita", dokladnie w dniu ostaniego meczu Polska Slowacja. Przeczytajcie to, a wlosy Wam sie zjeza...
"Trzeba te ryje oderwac od koryta. Inaczej nie da sie tego zrobic".
Trzeba przemielic caly system sponsoringu. Prosze zapoznac sie z tym tematem doglebniej.
W Anglii mamy slynnego polskiego profesora na Harwardzie o nazwisku Konrad Szymanski - slawe swiatowa od ekonomii w sporcie. Twierdzi on, ze bez globalizmu w sporcie sie nie obejdziemy. Tylko wielkie ligi pilkarskie, imprezy o duzym formacie i rozglosie moga absorbowac duze pieniadze od sponsorow.
Polska tez moze cos z tego uszczknac, ale musi zaczac pracowac i "orac" jak w angielskiej lidze.
Fenomenem jest, ze od 100 lat w Anglii - tak jak byly wowczas 83 kluby pilkarskie - tak i dzis bez zmian sa te same kluby. To lokalne patriotyczne tradycje, moc kibicow w szczegolnosci spowodowala, ze pilka stala sie wielkim nosnym przez dziesieciolecia spolecznym medium. Tam kibice mocno sponsoruja swych idoli przez konsumpcje wszelkich dobr zwiazanych z pilka... |
|
| krzyk z obrazu |
| Piątek 23-10-2009 |
|
17027. | Odnośnie wpisu numer: 17025 Bolo, spokojnie, nikt tu nie jest aż taki głupi, żeby złapać się na taki lep.
Posłuchaj uważnie słów gościa. UBek zawsze będzie trzymał z UBekami.
Cały PZPN to ostatnia w tym kraju reduta UB-eków. Nawet na prowincji
mają swoje pieski, które ujadają, mieszają, dezinformują, judzą, ryją... |
|
| J-23 |
| Piątek 23-10-2009 |
|
17026. | Odnośnie wpisu numer: 17025 Bolo, jaki ty durnyś jest.
On ma rację. Wymuszanie należy rozpocząć od siebie. Czyli "mnie to nie dotyczy, ja jestem cacy, tylko ci z warszawce".
Ja już wiem co ta wasza, głupki, akcja przyniesie. To: fige z makiem z pasternakiem. "Niech żyje PZPN, niech żyje Lato, niech żyje korupcja
w polskiej piłce nożnej".
Jak Lechu zaczynał w Polsce naprawę i wypędzanie komuny, też chciał tylko dla swoich załatwić podwyżki. A Walentynowiczowa powiedziała
"NIE, trzeba w całym kraju zrobić porządek". |
|
| Kuczer Wielmożnego Pana |
| Piątek 23-10-2009 |
|
17025. | Odnośnie wpisu numer: 17024 Gościu, dostałeś w łeb jakąś spadającą gałęzią, czy co?! Czy ty, gościu
rozumiesz jaki jest cel tej akcji?! Czy ty rozumiesz co ona ma wyrażać?! Gdzie ty chcesz iść?! Do firmy Bi-es?! Co ty gościu bredzisz?! Akcja jest symbolicznym pogrzebem skorumpowanych i skompromitowanych władz PZPN, Polskiego Związku Piłki Nożnej z siedzibą w Warszawie. Włączają się w nią wszyscy kibice. Jeśli odwodzić sponsorów, to tylko tych, co dają kasę do PZPN-u, do Warszawy, a nie tych, co wspierają tu nasz ukochany KS JEZIORAK.
A ty co chcesz zrobić?! Iść pod firmę Bi-es?! Wstrzymać sponsoring dla klubu?! Pacnij sobie, durniu, jeszcze raz tą gałęzią i pierd[...]ij się w ten
pusty łeb, debilu skończony. Gdyby nie Bi-es, to by stadion w Iławie już dawno został zaorany.
Ludzie, trzymajcie mnie, bo nie wytrzymam...! W środę byłem w Kurierze
i prosiłem redaktorów, że na forum w necie musi moderator panować nad jazgotem. Ludzie, trzymajcie mnie, bo nie wytrzymam...! |
|
| BOLO |
| Piątek 23-10-2009 |
|
17024. | Odnośnie wpisu numer: 17023 Mogę z Wami pójść do właścicieli firmy Bi-es, pogadać o wstrzymaniu sponsoringu. |
|
| Kibic IKS |
| Piątek 23-10-2009 |
|
17023. | Odnośnie wpisu numer: 17022 Wierny kibicu Jezioraka. Czy będziesz gadał na forum czy nie, to nic
nie da. Nie chcesz, nie musisz iść i znicza zapalić - nikt Ciebie do tego
nie zmusza.
Wiesz, może protest nic nie da, ale poprzez tylko gadanie na forum
na pewno nic nie zdziałamy. |
|
| jaa |
| Piątek 23-10-2009 |
|
17022. | Odnośnie wpisu numer: 17021 Ja, "wierny kobic" IKS JEZIORAK, powiadam wam:
Artystycznego burdelu w PZPN protestami nie ruszycie. Owszem tak, ale musicie doprowadzić do odcięcia im "koryta", by wycofali się sponsorzy. Tylko odcięciem kasy i ryi od koryta można wymusić to, czego chcecie. Bardzo was namawiam do takich tylko działań. Innej szansy nie macie.
Będą też różne prowokacje, bo jesteście nie tylko na podsłuchach, więc uważajcie.
Pamiętajcie również o tym, że większość "działaczy" decydujących o
wyborze Zarządu PZPN, podobnie jak nasz kochany były prezes IKS
[oraz członek dzisiaj piłkarskich władz wojewódzkich], niejaki Pan
Andrzej Sobiech - nadal zaprzecza istnieniu korupcji w PZPN. |
|
| Wierny kibic IKS |
| Piątek 23-10-2009 |
|
17021. | Odnośnie wpisu numer: 17019 Gdybym mieszkał w Iławie to poszedłbym pod ratusz.
Podziękowałbym tym samym władzom miasta za "wystaranie się" udziału miasta Iławy w "Euro 2012". W Lubawie ma być, hi hi. Koniec PZPN! |
|
| zainteresowany (też futbolem) |
| Piątek 23-10-2009 |
|
17019. | Odnośnie wpisu numer: 17017 Bolo, jak na moje, to troszeczkę za mało czasu zostało na transparenty
itp. Ja proponowałbym bramę wejściową na stadion. Ale to tylko moja
propozycja. Jak możesz, to rozgłośnij to troszkę i zbierz informacje o
najlepszym miejscu. Do wieczora jest czas. Wieczorem by się wybrało
miejsce a jutro [w sobotę] można by było iść i zapalić znicze. |
|
| jaa, lat 40 |
| Iława, Piątek 23-10-2009 |
|
17017. | Odnośnie wpisu numer: 17016 Dla zorganizowania takiej akcji w Iławie musi to być centrum miasta.
Proponuję plac przed ratuszem.
Przydałby się duży transparent, że akcja dotyczy pogrzebu PZPN. |
|
| BOLO |
| Piątek 23-10-2009 |
|
17016. | "Drodzy Kibice! Pragnę was poinformować, że w sobotę 24 października
o godz. 13.00 rusza Akcja Znicz!
Wszyscy kibice, dla których sprawą honoru jest stan polskiej piłki, tego dnia składają zapalone znicze pod siedzibami wojewódzkich i okręgowych związków piłki nożnej. W miejscowościach, w których nie ma siedzib związkowych znicze zapalać można w innych miejscach związanych z futbolem. Dołącz do nas! Pstryknijcie fotkę, wstawcie na forum. Zbierając je wszystkie, pokażemy, że cała Polska nas wspiera, że cała Polska chce zmian w rodzimej piłce nożnej!
Wierzymy, że się do nas przyłączycie. Wierzymy, że będzie nas dużo! Niech setki zniczy zapłoną, niech będą wyrazem tego co sądzimy o rujnowaniu polskiej piłki przez PZPN! Akcja PUSTY STADION się udała. Popiera nas już 300 tysięcy osób. Wcześniej działacze kpili z protestu kibiców. Naśmiewali się z nas. Nazywali idiotami, chuliganami, terrorystami, małą grupką pieniaczy. Teraz, gdy protest przybrał na sile, od PZPN-u odwracają się sponsorzy. Uznane marki już nie chcą być utożsamiane z tym co się tam dzieje. Beton zaczął kruszeć! My tworzymy historię. Naprawdę możemy zmienić polską piłkę.
Pamiętajcie: sobota 24 października, od godz. 13 do końca dnia!
Przekażcie wiadomość swoim znajomym, niech obiegnie cały kraj!
Info techniczne:
- prosimy kupować znicze bez symboli religijnych (nie chcemy profanować, ani obrażać uczuć religijnych).
- nie dajcie się sprowokować do żadnych agresywnych działań. Chcemy, aby ta akcja była jednie pokojową manifestacją poparcia dla naszej idei.
- znicze zapalane będą od godz. 13:00 do godzin wieczornych, tak więc zapraszamy was o dowolnej porze. Lepszy efekt osiągniemy gdy ceremonia zapalania zniczy będzie rozłożona na cały dzień."
Może i w Iławie byśmy coś takiego zorganizowali? Jeżeli tak, to gdzie?
Proszę o komentarze kto jest ZA a kto PRZECIW.
* * *
Teledysk: Grupa Operacyjna w piosence "Pusty stadion"
http://www.youtube.com/watch?v=5kPISg040Og
* * * |
|
| Jaa, lat 40 |
|
17015. | Odnośnie wpisu numer: 17013 Hmmmm. „Biedne Seniorki”? Owszem - zmanipulowane przez Panią [...].
Ludzie nie chodzi tam o zarząd! Te funkcje są społeczne i oni nic kasy nie dostają. Za to Kierownik... To już inna sprawa. A przyszła kryska na Matyska. Pani Agnieszka wszystkimi sposobami próbuje trzymać się stanowiska. Zastanawiał się ktoś z Was, dlaczego tak tłumnie przybyli tam byli pracownicy? A głosowali członkowie stowarzyszenia. Myślę, że Pana Burmistrza również wymanipulowała w ta grę. |
|
| czytelnik |
| Piątek 23-10-2009 |
|
17014. | Odnośnie wpisu numer: 17012 A co to za roztrząsanie ilu gości przyjeżdża do Starego Tartaku?
Chwała dla Pani Dorocie Stadnickiej za wybudowanie tego hotelu.
Teraz pewnie czyta Wasze wpisy i nie może wytrzymać ze śmiechu. |
|
| Marynara Łu Bu Du, lat 68 |
|
17013. | Odnośnie wpisu numer: 17005 Seniorkom daj spokój.
A kto tu jest przegrany? Na pewno u spokojnego społeczeństwa to Pani prezes Czesława Kolasińska, Zdzisław Lewandowski, Grzegorz Imiołczyk.
Pamiętajcie o tym, że i wy będziecie kiedyś starzy, więc jak będziecie się czuli po takim traktowaniu? |
|
| czytelniczka |
| Czwartek 22-10-2009 |
|
17012. | Odnośnie wpisu numer: 17009 A co w tym dla mnie wygodnego?
Może jesteś większym fachowcem ode mnie w dziedzinie hotelarstwa
- tego nie wiem. Może większość gości Starego Tartaku przybywa tam
piechotą i siedzi w pokojach po ciemku - kto wie...? Póki co, z tego co obserwuję, obłożenie chyba nie jest niestety zbyt duże.
A przepraszam, że tak zapytam: a te tłumy gości w sezonie letnim, to
do Iławy przyjadą w jakim celu? Bo nie sądzę, że za cenę hotelowej doby przyjadą tutaj po prostu fascynaci lasu i żeglarstwa. Baza hotelarska to jedno, a atrakcje ściągające turystów, to drugie. A tego nie mamy w nadmiarze. Szkoda. |
|
| Eskulapski |
| Czwartek 22-10-2009 |
|
17011. | Odnośnie wpisu numer: 17004 By ułatwić ekipie "Kuriera" odnalezienie tych dziur, informuję, że cztery,
może pięć dziur znajduje się na zakręcie drogi jadąc od strony Gramot.
Na tym zakręcie, gdy pada deszcz, zawsze stoi woda.
Jakieś 300 metrów dalej w kierunku Rudzienic jest duża dziura w środku jezdni. Więcej dziur nie pamiętam. |
|
| Sekretarz Infrastruktury Drogowej w gabinecie cieni Henryka Plisa |
| Czwartek 22-10-2009 |
|
17010. | Odnośnie wpisu numer: 17009 Przy obecnych cenach za miejsce, a niskich pensjach załogi hotele są tak bardzo rentowne, że wystarczy przyjąć na 3-4 dni 80 do 100 "cennych" gości i można miesiąc do dwóch być spoko. |
|
| Eugienia Pigwa z Daula |
| Czwartek 22-10-2009 |
|
17009. | Odnośnie wpisu numer: 16980 Wybacz, te twoje "pustki" są, ale chyba wyłącznie w twoim myśleniu, a
nie w hotelu Stary Tartak. Każdy fachowiec z tej branży powie ci, że - biorąc pod uwagę porę roku - Stary Tartak pracuje na bardzo wysokich obrotach. Jesteś laikiem, więc przynajmniej spójrz, nie tylko w weekend
na hotelowy parking i wyciągnij choćby ogólne wnioski. Bo w tej naszej
Iławie potrzeba jeszcze nie jednego, a dwóch hoteli. Zwłaszcza w czasie
sezonu letniego. Takie są fakty.
Nie warto fałszować obrazu rzeczywistości tylko dlatego, że tak ci jest wygodniej. A dodać należy, że wkrótce powstanie po drugiej stronie ulicy Biskupskiej potężny parking na samochody osobowe i autobusy, które zjeżdżać będą na pływalnię i kręgielnię.
Ludzie, czy wy się dobrze czujecie...?!!! Ludzie, o co wam chodzi...?!!! |
|
| urzędnik |
| Czwartek 22-10-2009 |
|
17007. | Odnośnie wpisu numer: 17003 Zbyszku! Od kiedy to kobiety w średnim wieku miałyby robić zadymę?!
Puknij się w czółko, Zbyszku!!! Ochronę wynajęto przeciwko babkom,
wstydź się panie L.
Zarząd WTZ - całe te pseudo stowarzyszenie na czele z Czesławą [...] pomyliło instytucję, bo zamiast robić zadymkę w stowarzyszeniu powinni powołać partię polityczną bo taki właśnie organ jest w naszej demokracji
od pogrywek politycznych. Ja współczuję tym osobom, które naprawdę uczciwie angażowały się w życie społeczne naszego miasteczka Susza i
Pani Agnieszce. No cóż, WTZ znowu musi być polem do przygotowania szturmu w wyborach 2010 na fotel burmistrza Susza.
Oj nieładnie - pani Czesławo - niech się Pani wstydzi. Jak Pani lubi się trzymać stołka! Ciekawe jak długo... |
|
| suszak |
| Czwartek 22-10-2009 |
|
17005. | Odnośnie wpisu numer: 17002 Biedne seniorki z Susza.
Najpierw Burmistrz Jan Sadowski nakręcił je w restauracji "Warmianka",
naobiecał - a że nie wyszło jak miało wyjść, to teraz jest wielkie larum.
W domu siedzieć kobiety. Wnuczęta pilnować, nie do polityki się mieszać.
Ten burmistrz już przegrał. |
|
| szerszeń |
| Czwartek 22-10-2009 |
|
17004. | Na drodze betonowej z Rudzienic do Kałdun, zwanej "Aleją Lipową", są głębokie dziury. Nie jest to zgodne z normami unijnymi. Jeśli ktoś zna tę trasę, to wie jak jechać - gorzej, gdy ktoś jedzie nocą z obcych stron.
Czy jest jakaś moc sprawcza, która byłaby w stanie zalać te dziury? |
|
| Sekretarz Infrastruktury Drogowej w gabinecie cieni Henryka Plisa |
| Czwartek 22-10-2009 |
|
Odp. | Reporterzy kurierowi już sprawdzają ten temat. Obaczymy!
A wy, sekretarzu, rozglądajcie się po terenie. Bacznie! :-D)) |
|
| moderator |
| Czwartek 22-10-2009 |
|
17003. | Odnośnie wpisu numer: 17002 O jejku! A po kiego grzyba seniorki pchały się na walne WTZ, co?
Walne było dla członków stowarzyszenia, a nie dla zadymiarzy (-ek).
Toż nikt po głowie nie dostał, obyło się też bez prowokacji. Co, żal wam? |
|
| Zbyszek |
| Susz, Czwartek 22-10-2009 |
|
17002. | Odnośnie wpisu numer: 16998 Okropne było to, co odbyło się w suskim WTZ. Moja np. ciocia została tak potraktowana. Rozżalona nie wiedziała o co tam chodzi, dlaczego ich nie wpuszczono. Obawiali się bojówek ze strony emerytek i rencistek? Mądre seniorki ustąpiły, ale nie ten szelmowski zarząd.
A co by było gdyby któraś z tych pań zasłabła? Ale i tak odbiło się to na ich psychice. Czy zarząd zastanowił się nad tym co wyprawia? Nie, oni powinni być na tych stanowiskach w takim ośrodku.
Niech teraz ktoś tym paniom pomoże - wytłumaczy oraz przeprosi! |
|
| rodzina |
| Czwartek 22-10-2009 |
|
17000. | Odnośnie wpisu numer: 16999 Czy w suskim WTZ było jeszcze bardziej niemoralnie?
"Pewien baca w kurnej chacie
z owieczką żył w konkubinacie.
Ta beczy: "Ja to nawet lubię,
ale czy myśli pan o ślubie?
Bo jeśli nie, poskarżę tacie".
Proszę o szczegóły. |
|
| czyt-for |
| Czwartek 22-10-2009 |
|
16998. | Odnośnie wpisu numer: 16996 Z tego co słychać wśród mieszkańców Susz i wynika z wpisu seniorki
- wstyd za zachowanie pani prezes Czesławy S., Zdzisława L. i tym
podobnym. To okropne potraktować tak kobiety. Trzeba było użyć
jeszcze pałki.
A taką "politykę" to uprawia się nie w miejscach dla podopiecznych i
ludzi potrzebujących pomocy i wsparcia. To był cios poniżej pasa dla
starszych pań.
[...] [...] WSTYD I JESZCZE RAZ WSTYD!!! To było bardzo niemoralne.
Ale cóż, pozostałych uczestników zebrania widocznie to bawiło. Czuli się
bardzo wyróżnieni przez ochroniarzy - a co z poczuciem winy u nich...?
Widać jej nie mają. Biedne seniorki, współczuję im.
Jak widać, prawdopodobnie wybrany kierownik WTZ w Suszu, pokazał jak się "traktuje" ludzi. Życzę podopiecznym i pracownikom powodzenia z tak nieżyczliwym człowiekiem jak pan Grzegorz J. Poniżył starsze kobiety. |
|
| czytelniczka |
| Czwartek 22-10-2009 |
|
16997. | Odnośnie wpisu numer: 16988 Proszę szanownego Państwa.
Pan Tomasz Orlicz, jak też Pan Adam Żyliński są ludźmi inteligentnymi i z naturą humanistami. U nich nie w głowie "naskakiwanie" na siebie, gdyż nie mają o co. A gdyby jednak, to zarówno tekst Pana Orlicza odnośnie Pana Posła, i odwrotnie, Posła odnośnie Orlicza, nie był arogancki i ze wściekłości wyartykułowany. |
|
| Kuczer Wielmoznego Pana |
| Czwartek 22-10-2009 |
|
16996. | Kurierzy - zainteresujcie się ostatnim walnym zgromadzeniem w WTZ [Warsztatach Terapii Zajęciowej w Suszu].
To, co tam się działo, jest dla nas - seniorek - nie do pojęcia, okropne.
No i nie wiemy czemu to służyło, że zatrudniono firmę ochroniarską i
co niektórzy nie zostali wpuszczeni do środka. Czyż "mafia" się tam
tworzy? Suskie WTZ myślałam, że nie temu miało służyć. |
|
| oburzona |
| [Susz], Czwartek 22-10-2009 |
|
16994. | Odnośnie wpisu numer: 16988 Bo ten Orlicz to czasem pisze jak [...]! |
|
| veteran |
| Środa 21-10-2009 |
|
Odp. | Ciekawe czy gdyby adresat oraz czytelnicy na forum znali
twoją twarz i tożsamość, wtedy też byś użył wyzwisk...? |
|
| moderator |
| Czwartek 22-10-2009 |
|
16993. | Odnośnie wpisu numer: 16955 Własność jest złem koniecznym, wynikiem grzechu pierworodnego. Wynika z tego, że w Raju ludność (Adam i Ewa) żyła bez własności, w komunizmie. Uczniowie Jezusa również ustanowili komunizm i wszystko mieli wspólne. Tam gdzie własność tam jest kradzież - prywatyzacja. |
|
| cześnik powiatowy |
| Środa 21-10-2009 |
|
16992. | Pan Żyliński chce bezpiecznie wylądować w Iławie?
Za mało mu zajęć w parlamencie?
Działaj Pan dla miasta i mieszkańców będąc tam, gdzie Pan jest. |
|
| Eskulapski |
| Środa 21-10-2009 |
|
16991. | Premia dla Justyny Jaskólskiej za świetny materiał o Turnieju Miast
[Iława-Jasło, 1985]. Znalazłem się na zdjęciu w tłumie! |
|
| Iława, Środa 21-10-2009 |
|
16990. | Odnośnie wpisu numer: 16988 I Leszek Olszewski bardzo mądrze napisał o przeklinaniu.
Nasza sprawa, a jak ktoś podsłuchuje, to ma! |
|
| Horace |
| Środa 21-10-2009 |
|
16989. | |
|
| KURIERZY |
| Środa 21-10-2009 |
|
16988. | Z rana pognałem kupić Kuriera i czytanie zacząłem od strony pierwszej,
a następnie felietonów, smakowite są.
He he! Ale dał Poseł Żyliński klapsa Orliczowi. Duża klasa Panie Adamie! |
|
| fankus Adamkus |
| Środa 21-10-2009 |
|
16987. | Czy możliwym jest, by zakotłowało się na całym świecie z powodu ataku izraelitów na Iran? Podobno tak, gdyż Żydzi mają kolosalne wpływy na całym świecie, szczególnie w USA.
Podobno też III Wojna rozpocznie się od ataku maleńkiego państewka. Ciekawe. Mam świeczki, smalec z gęsi, miód, dżemy, cukier i czekoladę, sól i mąkę oraz oddzielne ujecie wody źródlanej. |
|
| Prorok |
| Środa 21-10-2009 |
|
16986. | Odnośnie wpisu numer: 16983 Nie od razu Rzym zbudowano. |
|
| xgrzesio, lat 49 |
| Iława, Środa 21-10-2009 |
|
16985. | Odnośnie wpisu numer: 16981 Ostatnio w mediach jest ostra jazda po księżach. Niby jest spokój, ale do głosu dopuszczani są szydercy i hieny.
Dziś szydzenie jest w modzie. Wałęsa, Niesiołowski odzierają stan poselski z ludzkiej godności, dając przykład, jak należy niszczyć człowieka. |
|
| Solidarny 13.12.1981. |
| Wtorek 20-10-2009 |
|
16984. | Odnośnie wpisu numer: 16980 Jezioraka mu mało. |
|
| Ekolog |
| Wtorek 20-10-2009 |
|
16983. | Odnośnie wpisu numer: 16980 Tartak był tartakiem. Tak dalej należało trzymać. Ale chciało się z tartaku zrobić hotel, macie więc barany klops.
Kto do takiej pipidówki jak Iława przyjedzie? Kto? Może latem. Jeśli u nas nie będzie przemysłu turystycznego, to hotel będzie pusty stał. Nie będę was uczył, co znaczy przemysł turystyczny. Sam hotel w pipidówie choćby nawet stał w jeziorze, psu na budę się staje.
Tu musi być opera, teatr, uczelnia wyższa (nie jakiś tam "Uni-3-Wieku"), lotnisko, stacja kolei państwowej, nie burdel zamknięty na 4 spusty, gdzie nawet biletów kupić nie można, lektyki wodne i ryby panowie, ryby! Takie atrakcje jak w Iławie, to u nas na Daulach też mamy. |
|
| Wtorek 20-10-2009 |
|
16982. | Odnośnie wpisu numer: 16980 Ale jak to pustki...? [w Starym Tartaku]. Przecież jest tam tak tanio. |
|
| pytek |
| Wtorek 20-10-2009 |
|
16981. | Odnośnie wpisu numer: 16969 Pan Stanislaw i Pan Jaroslaw znakomicie sie uzupelniaja... Znakomite prezenty dla forum w 25-ta rocznice meczenskiej smierci Ks Jerzego Popieluszki...
Jako internowany w ilawskim wiezieniu w stanie wojennym stanowczo protestuje, ze na tym forum szkaluje sie dobre imie ksiezy, ktorzy narazajac zycie pomagali strajkujacym w 1980 roku - gdanskim stoczniowcom, ktorzy potem w stanie wojennym domagali sie zwolnienia z wiezien ludzi Solidarnosci.
Dlaczego szydzicie ze straznikow wieziennych, ktorzy wtedy pomagali internowanym? Dlaczego nie potraficie sie Panowie cieszyc z faktu, ze w Ilawie Pan Prezydent Lech Kaczynski odznaczyl Krzyzem Zaslugi Orderu Odrodzenia Polski - Ks Lucjana Gelerta a ostatnio takze straznika ilawskiego wiezienia - Andrzeja Deptule.
Dumny jestem, ze spotkalem tych ludzi, ludzi promieniujacych dobrem i cieplem. Zawsze bede im wdzieczny i za nich sie modlil. |
|
| Internowany 13.12.81-3.12.82 |
| Wtorek 20-10-2009 |
|
16980. | Odnośnie wpisu numer: 16976 Po co nowy hotel, skoro w Starym Tartaku pustki? Dwa mają stać puste?
Basen - tego czekam :-) |
|
| Eskulapski |
| Wtorek 20-10-2009 |
|
16979. | Właśnie teraz w suskim magistracie odbywa się namaszczenie na prezesa ZUK-u [Zakładu Usług Komunalnych]. Prawdopodobnie namaszczono [...] winnego wice [Andrzeja D.] a skazanego prawomocnym wyrokiem sądu. |
|
| zadowolony |
| Godzina 19:05, Wtorek 20-10-2009 |
|
16976. | |
|
| J-23 |
| Wtorek 20-10-2009 |
|
16973. | 48% Polaków w wieku 18-24 lat popiera eutanazję, formę łagodną, kiedy ciężko chory sam osobiście przy swiadkach zezwoli na podanie środków usypiających. Tylko ta bezbożna hołota pójdzie dalej, poda babci, mamie lub tacie środki psychotropowe (nie wymienię jakie), po których osobnik powie TAK! |
|
| Wtorek 20-10-2009 |
|
16972. | Odnośnie wpisu numer: 16964 W ciągu ostatnich miesięcy wyraźnie wzrosło zainteresowanie
forum Kuriera. Można to sprawdzić klikając w link :) Gratulacje. |
|
| zainteresowany |
| http://[...] |
| Wtorek 20-10-2009 |
|
Odp. | Porażasz indolencją.
Portale zajmujące się zliczaniem aktywności to ściema jest na
wrotkach. Zainteresowanie czytelników witryną KI znajduje się
na stałym, wysokim poziomie: 3-4 tysiące na dobę unikalnych
wejść, więc nie czaruj.
Zapytam znów retorycznie co warte są publicznie tego rodzaju
(dla czytających) sformułowania autorstwa anonima, jak twoje
„gratuluję”. Mienisz się lubawskim intelektualistą, a nie widzisz
zwyczajnego absurdu? A no tak, u siebie trudno go dostrzec... |
|
| Modero Kuriero, dyżurny skaner redakcyjny |
| Wtorek 20-10-2009 |
|
16971. | Ten Tusk to musi być porządny człowiek. On nawet dla dobra Polski
rezygnuje z prezydentury. Gdyby tak jeszcze to samo zrobił Kaczorek
to ile by państwo nasze zyskało? |
|
| Wtorek 20-10-2009 |
|
16970. | Odnośnie wpisu numer: 16967 Nie mam na jego tle uczulenia, odbieram go jak kilkanaście milionów ludzi w tym kraju i nie próbuj mnie obrażać, bo - raz, że nie dałam ku temu powodu, a dwa, ktoś na twoim poziomie nie jest w stanie tego zrobić! |
|
| Norah |
| Poniedziałek 19-10-2009 |
|
16969. | Odnośnie wpisu numer: 16922 Tak tak, niech Prawda zwycięża, Panie Jarosławie. Tylko nie wyglądajmy
tak daleko, że aż do Gdańska. Rozejrzyjmy się tutaj po naszym lokalnym
podwórku. W pobliżu nas nadal kręcą się wilki w owczej skórze. I kręcą,
i mendzą. I nawet medale otrzymują wagi państwowej za... - o litości! - "pomoc" ludziom kochającym wolność i swój Kraj.
Tak jak ten znany ksiądz dziś już emerytowany, co do internowanych w stanie wojennym za mur chodził, a więźniowie między sobą uważali go za najbardziej podłego sprzedawczyka, który po każdym wyjściu wszystko śpiewająco sprzedawał komunistycznej bezpiece. [...]
Gdzie jesteś Prawdo?! |
|
| Stanisław |
|
16968. | Odnośnie wpisu numer: 16959 Ubawiłeś mnie "ktosiu pierwszy", bo to rzadka sprawa by taki jak twój
język szamba zawierał elementy jarmarku - podrzędnego, ale jednak!
Relanium możesz zaaplikować, owszem, ale sobie. Najlepiej od razu
doodbytniczo, bo każda minuta może stanowić dla ciebie zagrożenie
nie tylko zdrowia psychicznego, ale i życia.
Nie przypisuj mnie do kółka leśnych dziadków, jak zwykło się określać
ludzi związanych z PZPN. Albo: na podstawie czyjego upoważnienia ty
wypowiadasz się w imieniu "kibiców"? Nie rozśmieszaj mnie, z nikim sie
nie bratam, nie potrzebuję przyszywanych "braci", bo i z jakiej paki, a
już na pewno nie z tobą psychiczny mutancie. Jeśli ty "kibicami" klubu
nazywasz tych pajaców, którzy np. podczas meczu pucharowego ze śp.
Groclinem wbiegli na płytę boiska i przez to klub musiał zapłacić ileś tam tysięczną karę, to gratuluje. Na forach BOLO będzie zawsze jechał na maksa z tą patologią.
Jeśli coś ci śmierdzi to zwyczajnie [...] walnij strzałkę do łazienki, no i wreszcie umyj nogi. |
|
| BOLO |
|
16967. | Odnośnie wpisu numer: 16962 A na Westerplatte słyszałeś przemówienie naszego Prezydenta?
Bez kartki i wspomagania.
Masz na jego tle uczulenie na mózgu, to nie tykaj go swoim intelektem. |
|
|
16966. | Kiedy wszyscy powtarzają, że nie ma afery, to dopiero jest afera.
Politycy i urzędnicy oraz ich medialni klakierzy idą w zaparte „na rympał”. A jednocześnie powstaje wrażenie kompletnego mijania się z logiką, prawdą, zasadami ekonomii i interesem państwa.
Sprzedaż majątku stoczni w Gdyni i Szczecinie nie była ani czysta, ani przejrzysta, ani nie była osłaniana przez Agencję Bezpieczeństwa Wewnętrznego. Wszystko wskazuje na to, że to mina, która może wysadzić rząd w powietrze. Dlatego jest tak desperacko zasypywana.
Co robiła ABW, że nikt nie wie (albo udaje, że nie wie), kim właściwie jest tajemniczy „katarski” inwestor?
Co robił generalny inspektor informacji finansowej, który na podstawie ustawy z 16 listopada 2000 r. ma „przeciwdziałać wprowadzaniu do obrotu finansowego wartości majątkowych pochodzących z nielegalnych lub nieujawnionych źródeł" oraz „przeciwdziałać finansowaniu terroryzmu"? W związku z przetargiem do Polski wpływa ponad 30 mln zł
z kont libańskiego handlarza bronią El-Assira (w wypadku stoczni Gdynia)
i tajemniczej Orient Discovery Consultancy (stocznia w Szczecinie).
Nikt nie sprawdził, jakie jest źródło tych pieniędzy, więc gdyby pochodziły z handlu narkotykami czy bronią, nikt by tego nie zablokował. Skoro nie kontrolowano ani płatnika, ani pochodzenia pieniędzy, majątek stoczni równie dobrze mogliby kupić kolumbijscy bossowie narkotykowi, Al-Kaida, rosyjska mafia lub wywiad Rosji. Łańcuszek pośredników był tak długi i skomplikowany, że za „Katarczykami" mógł stać każdy. I ten „każdy" mógł wejść w ten interes, aby prać pieniądze, uczynić wehikuł finansowy dla lewych interesów czy przejąć tereny na zupełnie inny cel. Czy ABW mogła się nie starać tego wyjaśnić? Czy cała siła ABW była skupiona na skandalicznym inwigilowaniu dziennikarzy?
Czy minister Grad oraz urzędnicy z jego resortu i Agencji Rozwoju Przemysłu wykazali się tylko niekompetencją? Jakie informacje trafiały
do Jacka Cichockiego, ministra kontrolującego tajne służby? A wreszcie
co o tym wszystkim wiedział premier Donald Tusk? Przy okazji warto by wyjaśnić, kim jest „szef szefów", o którym mówią podsłuchani przez CBA urzędnicy.
Zdymisjonowanie szefa CBA Mariusza Kamińskiego mogło być skutkiem nieufności premiera do niego, do czego szef rządu ma prawo, choć powinien przestrzegać procedur. Ale mogło też być tak, że Mariusz Kamiński na tyle niebezpiecznie zbliżył się do odkrycia jakiejś bardzo niewygodnej prawdy o kulisach sprzedawania stoczni, że ci, którym to zagrażało, natychmiast zrobili z niego wroga publicznego numer jeden.
Między bajki można włożyć opowieści o tym, że chodziło o sprzedaż za wszelką cenę majątku stoczni, by podtrzymać produkcję statków [wszak Unia wyraźnie nie zezwoliła na to] i ocalić miejsca pracy. Bo w żadnym innym przetargu urzędnicy nie wykazali się taką stronniczością i gorliwością w naginaniu prawa. Zachowywali się wręcz jak desperaci.
Czy mamy zatem aferę, czy jej nie mamy? Skądinąd w sprawie afery hazardowej nie chodzi tylko o nielegalny lobbing. Chodzi przede wszystkim o działanie na rzecz zorganizowanej przestępczości, która kontroluje znaczną część hazardowego rynku. |
|
| Stanisław Janecki, WPROST |
|
16965. | Doktor Dobrzeniecki: Internet to nie Hyde Park!
„Od wielu lat prowadzę sklep internetowy. Większość oferowanych przeze mnie produktów sprzedaję na znanym portalu aukcyjnym. Funkcjonuję tam pod internetowym pseudonimem (nickiem). Ostatnio wskutek pewnych nieporozumień moje konto zostało zablokowane. Dodatkowo pod adresem mojej nazwy handlowej pojawiły się liczne, nieprawdziwe oskarżenia i insynuacje. Czy w tej sytuacji przysługuje mi jakakolwiek ochrona? Czy prawo traktuje internetowy nick podobnie jak nazwisko?”
– pyta czytelnik KURIERA.
Odpowiada doktor prawa Karol Dobrzeniecki:
http://www.kurier-ilawski.pl/opinie/Dobrzeniecki:-Internet-to-nie-Hyde-Park/2538 |
|
| KURIERZY |
|
16964. | Internetowe forum KURIERA
Dawno nie prześwietliłem na użytek felietonu swojej ulubionej lokalnej strony internetowej, czyli forum dyskusyjnego Kuriera, donosząc wam,
co w trawie piszczy, a w zbożu jęczy. Pora nadrobić zaległości, Internet
to jeszcze wciąż dla zwłaszcza starszych mieszkańców grodu medium
nierozpoznane! A że na forum tradycyjnie temperatura jest gorąca, a
ciśnienie wysokie, nie nowina, w końcu to puls codzienności regionu!
Zapraszamy do lektury felietonu Leszka Olszewskiego w dziale OPINIE:
http://www.kurier-ilawski.pl/opinie/Internetowe-forum-KURIERA/2537 |
|
| KURIERZY |
|
16962. | Odnośnie wpisu numer: 16961 A mnie jest wstyd za tego prezydenta. Gdyby zrobiono ranking pod kątem umiejętności przemawiania, stawiam, że zająłby miejsce poniżej 169. |
|
| Norah |
|
16961. | Odnośnie wpisu numer: 16958 W tym rankingu wygrala Julia Tymoszenko - premier z Ukrainy, przed Jensenem Stoltenberg - premierem z Norwegii. Wole jednak naszego prezydenta Lecha Kaczynskiego. Wazne, ze godnie prezentuje nasz kraj.
Prosze wysluchac wystapien naszego prezydenta - szczegolnie na WESTERPLATTE. Pozostale wystapienia przy naszym prezydencie to proby uczniowskie zaledwie i tyle...
Ale kazdy z nas ma swoje okreslone kryteria i prawo do ich wyrazania. Prawo wspolczesnych - z nieograniczonym do nich dostepem - mediow. |
|
| Latarnik z Sienkiewicza |
|
16960. | „Dlaczego w Platformie wybuchła afera hazardowa? Bo, kiedy na początku kadencji premier puścił posłom film CBA z Beatą Sawicką, kierownictwo partii siedziało plecami do ekranu”.
Ten żart od dwóch tygodni robi furorę wśród parlamentarzystów PO.
Jest tak popularny, że Jarosław Gowin rozpocząć nim swoje wystąpienie na posiedzeniu klubu Platformy, na którym Grzegorz Schetyna został wybrany przewodniczącym. |
|
| skaner |
| Niedziela 18-10-2009 |
|
16959. | Odnośnie wpisu numer: 16938 Bolo daj sobie na luz...może jakieś relanium albo coś...toć ty nie lepszy od tych starych dziadów z wspólnego kołka korupcyjnego... a kto opisywał kibiców jako psy,dzicz, etc itd he? a teraz się z nimi bratasz? wstyd i hańba...no ale grosz nie śmierdzi co? |
|
| some1 |
| Niedziela 18-10-2009 |
|
16958. | W rankingu na najbardziej seksowną głowę państwa Lech Kaczyński na 172 ocenianych zajął 116. miejsce! Gratulacje z Iławy. Czy aby sprawy miały się czysto, bo pozycja wydaje się zawyżoną? :-) |
|
| Norah |
| Niedziela 18-10-2009 |
|
16957. | Odnośnie wpisu numer: 16955 Jak łatwo jest zjechać na sam dół... Prawda?
Strzeżcie się bracia i siostry! Nie znacie dnia ani godziny. |
|
| Archanioł Gabriel |
| Sobota 17-10-2009 |
|
16955. | LICYTACJA
Komornik Sądowy podaje do publicznej wiadomości, że dnia 10 listopada 2009 r. (wtorek) w Sądzie Rejonowym w Iławie przy ulicy Andersa 2
(sala 36, II piętro) o godzinie 9:00 odbędzie się licytacja:
nieruchomości należącej do CEZAREGO, BARTŁOMIEJA, WITOLDA DYBICH, położonej w miejscowości Falknowo, gmina Susz, dla której Sąd Rejonowy w Iławie prowadzi księgę wieczystą o numerze KW 38376. Nieruchomość stanowią działki gruntu o łącznej powierzchni 165,5295 ha, częściowo zabudowane kurnikiem, budynkiem gospodarczym, stodołą ze stajnią, silosami z wiatą oraz hydrofornią.
> cena oszacowania: 2.823.000,00 zł
> cena wywołania na I licytacji: 2.117.250,00 zł
nieruchomości należącej do CEZAREGO, BARTŁOMIEJA, WITOLDA DYBICH, położonej w miejscowości Laseczno, gmina Iława, dla której Sąd Rejonowy w Iławie prowadzi księgę wieczystą o numerze KW 9330. Nieruchomość stanowią działki gruntu o łącznej powierzchni 0,98 ha, zabudowane dwoma kurnikami, budynkiem mieszkalnym
> cena oszacowania: 353.000,00 zł
> cena wywołania na I licytacji: 264.750,00 zł |
|
| diabełek komornika |
| Piątek 16-10-2009 |
|
16954. | Odnośnie wpisu numer: 16953 Dzięki za przepis, chociaż na obniżenie ciśnienia nie potrzebna mi pigwa,
wystarczy jeden składnik - w płynie, ale w niektórych przypadkach... |
|
| czyt-for |
| Piątek 16-10-2009 |
|
16953. | Skroić owoc pigwy w plastry i zasypać zdecydowanie cukrem, soro, gdyż owoc jest gorzki jak diabli. Kiedy puści sok po 3 dniach zalać gorzałą, najlepiej spirytem do zakrycia owoców. Trzyma do gwiazdki, potem owoc wyrzucić i klarować do koloru kasztanowca. Nie ma lepszego leku na obniżenie nadciśnienia. |
|
| Piątek 16-10-2009 |
|
16951. | Jest możliwość zamieszczenia ogłoszenia drobnego przez internet?
Niestety nie mam możliwości zaniesienia do redakcji. |
|
| Unknown |
| Piątek 16-10-2009 |
|
Odp. | |
|
| moderator |
| Piątek 16-10-2009 |
|
16950. | Buraki cukrowe zostały zastąpione przez Wałęsę.
Polska, nizinny kraj, z Żuławami i czarnoziemami leśno-stepowymi w województwie lubelskim - musi importować... cukier. Nazwisko Wałęsa jest tu użyte jako symbol "nowego otwarcia". Nawet nikt w tym pudle telewizyjnym nie zająknie się w tej kwestii. Tu jest właśnie potrzebna buraczana komisja śledcza.
Wszystko to w myśl obłędnych teorii ekonomicznych. Po co ziemię orać, skoro cukier ma Castro Fidel albo chłop chilijski. Ważne, że mamy Lecha Wałęsę i demokrację, wspartą przez Tuska i spółkę. |
|
| beneficjent dopłat bezpośrednich |
| Piątek 16-10-2009 |
|
16949. | Odnośnie wpisu numer: 16948 Wysokiej klasy prostactwo, jak ten przy hali widowiskowej.
Najprostszy sposób na życie. |
|
| Piątek 16-10-2009 |
|
16948. | Odnośnie wpisu numer: 16947 Dziwię się sprzedawcy tej pizzerii, takie rzeczy załatwia się od ręki na korzyść klienta, chociażby żeby zachował dobre wspomnienia z wizyty!
Ale czemu się dziwić - właściciele np. parkowych knajp to w większości
(jak nie całości) nowobogaccy ze słomą w butach, co najlepiej dostrzec
na ich twarzach! :) |
|
| Telimena |
| Piątek 16-10-2009 |
|
16947. | Odnośnie wpisu numer: 16940 Tak, na cztery osoby dwie pizze (dwojka dzieci, dwojka doroslych).
A pizzeria znaduje sie przy ul. Kosciuszki w Ilawie. Za info dziekuje. |
|
| Szymon Lis |
| Piątek 16-10-2009 |
|
16946. | Odnośnie wpisu numer: 16942 Zły czas również przeminie, szybciej niż komuna.
Niech nikomu nie zdaję się, iż jak mamy demokrację , to już wiecznie, bo demokracja. To tylko, w procesie rozwoju społeczeństw, jedna z form sprawowania władzy. Nasza demokracja jest pozorowana, jeszcze daleko jej do prawdziwej demokracji i państwa prawa.
Pierwsza rzecz, to będzie cofnięta bandycka prywatyzacja małych przedsiębiorstw, gdyż było to zwykłe uwłaszczenie zakładów przez ich dyrektorów i kierownictwo z wyższej strefy. Jak w Iławie. Nie widzicie?
Np. dawne [...] |
|
| Piątek 16-10-2009 |
|
16945. | Odnośnie wpisu numer: 16942 Szanowne "zludzenie".
Widze, ze jestes z tych ludzi co widza wszystko zle dookola, a siebie widza w srodku. Ta zasada upadla juz w czasach Kopernika. Komunisci pozniej uwazali, ze Kopernik byla kobieta, ale...
Powiedz: co wybor Karola Wojtyly ma do dzisiejszej demokracji, wolnosci itd. (zaslugi dla PL sa naturalnie ogromne). Nie chcesz to nie patrz, idz do kosciola, pomodl sie i badz wierny swoim idealom! Tylko daj innym ludziom tez taka mozliwosc.
Co do Walesy, to obawiam sie, ze ta wojne zaczol Kaczynski - a teraz... Prezydent musi byc autorytetem dla wszystkich nie jednego ugrupowania. |
|
| Kiss |
| Piątek 16-10-2009 |
|
16944. | Odnośnie wpisu numer: 16940 Wedle norm jakie panuja, powiedzmy w cywilizowanym swiecie, za towar (pizza) wybrakowany, niekompletny, stary lub tez inny - od zamowionego odpowiada SPRZEDAWCA! To oni zobowiazani sa do wymiany, zreszta natychmiastowej, towaru niezdatnego do sporzycia. A teraz po ludzku. Trzeba bylo wziac te pizze i zawiesc do sanepidu. Ludzie nie bojcie sie walczyc o swoje!!!
A jeszcze lepiej: isc do sanepidu i do np Kuriera - reklama zrobilaby wspaniala nauczke komus kto nie zna sie na czym polega handel. |
|
| Kiss |
| Piątek 16-10-2009 |
|
16943. | Odnośnie wpisu numer: 16940 Na cztery osoby zamówiłeś dwie pizze, to czego oczekiwałeś...?
A tak na poważnie - wystarczy nazwa lokalu, a poziomem i jakością dań zainteresować możesz sanepid w Iławie (Sienkiewicza 10), Państwową Inspekcję Handlową w Olsztynie, a także Powiatowego Rzecznika Praw Konsumentów w Iławie. Szczegóły są dostępne w internecie. Smacznego. |
|
| czyt-for |
| Piątek 16-10-2009 |
|
16942. | Mija dziś 31 lat od wyboru polskiego kardynała na tron papieski.
Świat Gierka i Breżniewa przeminął.
W Polsce jest demokracja, korupcja, złodzieje, prostytutki na trasach, sklepy otwarte w niedzielę, Wałęsa, który publicznie lży prezydenta.
Czy to wystarczy za te ostatnie 20 lat? |
|
| złudzenie |
| Piątek 16-10-2009 |
|
16941. | Za komuny fakty tworzyła tylko PZPR. Dziś na forum może każdy. |
|
| Piątek 16-10-2009 |
|
16940. | Witam wszystkich na tym forum.
Mam taki problem. W środę 14.10 wybrałem się po raz pierwszy do jednej z iławskich pizzerii [...] nie napisze dalszej części żeby nie reklamować. Ja, moja żona i naszych dwóch synów.
Zamówiliśmy dwie pizze, wybraliśmy składniki, po soczku i czekamy (ekscytacja dzieci ogromna!!!).
Pusto w pizzerii, czekamy na pizze, no i zaczynamy konsumpcję. Pierwsza była surowa w środku, więc idę do pani kelnerki i pokazuję, że jest surowa, a ona na to, że jak mi nie pasuje, to mogę iść do konkurencji. Według nich wszystko jest dobrze. Zirytowany tą sytuacją zażądałem zwrotu pieniążków! Pani poinformowała mnie, że nie ma takiej możliwości. Wyszliśmy, moi chłopcy zasmuceni.
Mam pytanie, gdzie mogę zgłosić ten incydent (prosiłem o nr telefonu właściciela, lecz mi go nie dano. Czy jest jakaś instytucja, która się tym zajmuje??? |
|
| Szymon Lis |
| Piątek 16-10-2009 |
|
16939. | Odnośnie wpisu numer: 16936 Nie wiem, kim jest "Anna K." Nie mam pojęcia. Ale ludzie, nie wariujmy! Czy wszystko dobre, co pojawia się na jakikolwiek temat, musi być rzekomo inspirowane przez kogoś, kogo ten temat dotyczy? Przestańmy żyć w świecie złych informacji. To źle wpływa na nas samych. |
|
| Iława - Gajerek, Czwartek 15-10-2009 |
|
16937. | Odnośnie wpisu numer: 16922 Prawda była tylko jedna - drukowana w Moskwie.
Babranie się obecnie w donosach i wywodach eSBeków jest dla mnie żenujące. Nie wierzyło się im kiedyś a teraz to wypada? Dziecinada... |
|
| Eskulapski |
| Czwartek 15-10-2009 |
|
16936. | Odnośnie wpisu numer: 16923 Pierwsze cztery linijki wpisu "Małgośki" to typowe nauczycielskie frazesy:
wyuczone tratatata, czym jest szkoła, jaka rola nauczycieli, rodziców.
Anna K. się niechcący obnażyła. Jak wielką musi być polonistką pokazuje
pośrednio nawet miejsce jej zatrudnienia - osiedlowa podstawówka! |
|
| Thiers |
| Czwartek 15-10-2009 |
|
16934. | Odnośnie wpisu numer: 16933 Anna K. na prezydenta! Jest taka wspaniała, że aż łzy lecą! :) |
|
| Roderyk |
| Czwartek 15-10-2009 |
|
16933. | Odnośnie wpisu numer: 16932 Brawo Panie Jarosławie, taka wspaniała, niebywała, a fanka podaje jej
dane jak z afery sądowej! Kit, Anno K. vel Małgośko, nie wychwalaj się
w tak żenujący sposób! |
|
| Helena |
| Czwartek 15-10-2009 |
|
16932. | Odnośnie wpisu numer: 16923 Małgośka!
Z zasady nie odzywam się bez potrzeby do anonimów i nie wchodzę
w dyskusje z nimi, ale tym razem wyjaśnij mi proszę, kobieto, rzecz
następującą.
Na Boga w niebie jedynego!!! Jakaż wrażliwość kazała ci napisać w ten
potworny sposób o twojej, jak twierdzisz, wspaniałej polonistce z SP 4, ogałacając ją do personaliów „Anna K.” ??? |
|
| Jarosław Synowiec |
| Czwartek 15-10-2009 |
|
16931. | Odnośnie wpisu numer: 16926 Też stawiam, że Anna K. sama siebie doceniła na forum, może czuje się niedowartościowaną kobietą! :) |
|
| Roman |
| Czwartek 15-10-2009 |
|
16930. | Nawet Chiczkok nie wymyśliłby w scenariuszu takiego zakończenia akcji
w filmie: Bitwa o Mundial, jak Polacy podczas wczorajszego meczu. |
|
| Kibic IKS |
| Czwartek 15-10-2009 |
|
16929. | Co tam Panie w PZPN?
Ponawiam wyzwanie: na prezesa Andrzej Sobiech, jedyny w Polsce działacz, który nie dostrzega korupcji w piłkarstwie. |
|
| Kibic IKS |
| Czwartek 15-10-2009 |
|
16928. | Szkodnik "szrotówka kasztanowcowiaczka" upodobała sobie polskie kasztany. Grabić liście opadłe i palic lub zakopać na 50 cm pod ziemię.
Kto pograbi liście? Zeschłe liście szrotówki kasztanowcowiaczka zgrabi konstantynopolitańczykowianeczka. |
|
| Ekolog |
| Czwartek 15-10-2009 |
|
16927. | Odnośnie wpisu numer: 16922 Jaki jest tytuł tej publikacji IPN? |
|
| orb |
| Czwartek 15-10-2009 |
|
16926. | Odnośnie wpisu numer: 16923 Oj, coś pachnie to działaniem pani Anny K... ;) Może sobie sama napisała laurkę na dzień jubileuszu? Jakoś uczniowie tu nie od dziś milczą... ;) |
|
| Hermann |
| Środa 14-10-2009 |
|
16925. | Odnośnie wpisu numer: 16922 Panie Naczelny Redaktor Iławski!
Jeśli taki Kapłan dał się w ten sposób upodlić, to coż dopiero szary człek z iławskiej Fabryki Domów, czy Iławskiej Fabryki Części Samochodowych. Ja nie wierzę, że tak było. |
|
| Solidarny z 13.12.1981 |
| Środa 14-10-2009 |
|
16924. | Odnośnie wpisu numer: 16923 Proszę bardzo, łatwo ryby łowić na zmąconej wodzie.
Prawdę mówi! Rodziców trzeba chować, nie dzieci. |
|
| szkolny |
| Środa 14-10-2009 |
|
16923. | Odnośnie wpisu numer: 16917 Nie zgadzam się z tym! To rodzice mają uczyć kultury i szacunku do
innych, a nauczyciel strzec i powielać to wszystko. Od szkoły żąda się
za dużo! Ma wychowywać nie tylko dzieci, ale i rodziców? Kpiny! Trochę
więcej szacunku do tego zawodu!
Właśnie w Dniu Nauczyciela składam podziękowania Pani Annie K. ze Szkoły Podstawowej nr 4 w Iławie - mojej wspaniałej polonistce. Dzięki Niej nauczyłam się myśleć, czytać i jestem dziś tym, kim zawsze chciałam zostać, lecz brakowało mi odwagi.
Dziękuję za wspaniałe lekcje, za wrażliwość, za wszystko co zrobiła Pani dla mnie. Powodzenia Pani Aniu! |
|
| Małgośka |
| Środa 14-10-2009 |
|
16922. | Oto na naszych oczach upada kolejna legenda, a zwycięża PRAWDA.
Instytut Pamięci Narodowej (IPN) wydał publikację, w której wskazuje księdza Henryka Jankowskiego, kapelana „Solidarności”, jako jednego z najcenniejszych informatorów komunistycznej Służby Bezpieczeństwa
(SB).
Historycy IPN identyfikują księdza z pseudonimami „Delegat” i „Libella”. Grzegorz Majchrzak – autor książki – podkreśla głęboką konspirację, w jakiej działał Jankowski. Jego zdaniem ksiądz Jankowski spotykał się z prowadzącym go funkcjonariuszem SB w latach 1980-82 i był niezwykle cennym źródłem informacji dla aparatu wywiadowczego PRL. |
|
| Jarosław Synowiec |
| Środa 14-10-2009 |
|
16920. | Odnośnie wpisu numer: 16916 Leszek Olszewski jak zawsze nr 1. Od jego felietonu zawsze zaczynam lekturę Kuriera! Tak trzymać! |
|
| Marianna |
| Środa 14-10-2009 |
|
|
|